Jak systém 5G usnadňuje pokládku podlahy?

Máme zabroušený podklad nové podlahy, nakoupenou izolaci a/nebo mirelonové pásy, když se nás najednou v obchodě zeptají, jestli známe systém 5G a jestli ho chceme. A protože se samozřejmě průběžně vzděláváme, 5G známe a přirozeně mu dáme přednost před staršími systémy na podlahových deskách. Prodavač pozná, že jedná s odborníkem a celý další nákup se pak bude odvíjet úplně jinou cestou.
A teď jen honem - cože to je ten 5G, na co se nás prodavač ptal?


Patentní systém 5G v celé své kráse. Čtete dál, abyste zjistili, jak funguje.


Na počátku nápadu s novým patentním systémem 5G byla snaha usnadnit pokládku podlahových desek, jedno jestli laminátových, nebo dřevěných podlah, která jinak do té doby vyžadovala nepohodlnou manipulaci při zasouvání desek do zámků na dalších deskách. Kvalitnější spoje bránící následným pohybům totiž vyžadovaly nejdříve nasunutí krátkou stranou desky do spáry na krátké straně další desky, a po spojení všech desek do jedné řady potom zasunutí této řady - opět pomocí naklonění - do řady předcházející.

Kdo si to už někdy zkusil, ví, že je to celkem dřina a taky trochu strach, aby se při takové manipulaci některá z drážek nerozlomila a celý díl pak nešel tak říkajíc do stoupy. Na druhé straně - kdo celý proces ovládl, získal díky komplikovanému tvaru zámečků na podlahových deskách stabilní podlahovou krytinu, která netrpěla neduhy prvních porevolučních modelů.

A do toho přichází systém 5g, který pokládku dřevěných podlah značně ulehčuje a díky mazanému zacvaknutí pružné plastové pojistky (od toho název systému 5G click) vymezuje vzájemné pohyby desek v konstrukční toleranci prakticky až na nulu.



Jak mazaně celý systém funguje nejlépe pochopíte z tohoto názorného videa. 

Všimněte si jak jsou desky dřevěné podlahy v oblasti zámků vyztužené použitím dýhy místo masivního dílu, a s jakou precizností jsou vyfrézované komplikované zámky. Díky drážce s 5G systémem je zamezeno vertikálním pohybům a zároveň není na krátké straně desek potřeba prkna naklánět a složitě zasouvat. Tím je proces montáže výrazně kratší a rizika spojená s manilupací více deskami najednou zanikají úplně.


Druhé video názorně ukazuje celý proces montáže dřevěné plovoucí podlahy. V porovnání s videem v našem předchozím článku Položte si sami plovoucí podlahu je vidět ten rozdíl v technice spojování jednotlivých prken.

2 komentáře:

  1. Měl bych dotaz kolem intarzovaných mozaikových podlah. Skládají se z dřevěných destiček do lepidla na zemi, nebo se kladou jako podlahové desky? Slyšel jsem už oboje, moc tomu nechápu. Díky Standa

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    komerčně se dnes prodávají intarzované podlahy jako podlahové desky, čtverce o různých rozměrech, které do sebe zapadají stejně, jako laminátová podlaha nebo třeba dvouvrstvé nebo třívrstvé dřevěné podlahy. Dosaženo je tak autentického vzhledu při využití kvalitních dřevin, ale zároveň nižší ceny a jednodušší pokládky. Pokud máte zájem, víc se dočtete tady: http://www.empiri.cz/co-jsou-to-intarzovane-podlahy/

    OdpovědětVymazat

Komentáře schvaluji a mažu jen bezduchý linkbuilding. Pokud máte co říci a nofollow odkaz na Vaše stránky je pro Vás ok, v pohodě můžete.